Route 1-4_Bootjes-voor ka

De Optimist is een eenpersoons bootje waarin kinderen leren zeilen. Een Optimist is wendbaar en kan niet zinken. Wij geloven in de kracht, zelfredzaamheid en groei van kinderen. Wij bieden een veilige plek waar kinderen kunnen leren en leren leven. Een stevige basis van waaruit ze de wereld kunnen ontdekken. Wij varen een eindje met de kinderen mee, zodat ze vervolgens zelfstandig hun koers kunnen bepalen.

Basisschool de Tweemaster, Stichting Kinderopvang Huizen en Samenwerkende Kindertherapeuten bundelen hun kracht in een gloednieuw gebouw in Huizen. Zij vormen Kindcentrum de Optimist, een vruchtbare samenwerking van onderwijs, opvang en zorg. Samen spelen zij adequaat in op het kind en bieden zij de benodigde begeleiding. Vanuit hun gezamenlijke missie: kinderen een stevige basis bieden, zodat zij vol zelfvertrouwen de wereld in gaan.

Ergokids maakt deel uit van de Samenwerkende Kindertherapeuten in de Optimist.

 

Praktijk&Co1

Praktijk&Co in Bussum is een nieuwe en kleinschalige praktijk gericht op kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar met leer- en/of ontwikkelingsproblemen.. De psychologen die Praktijk&Co hebben opgezet, hebben jarenlang intensief samengewerkt als collega’s binnen een grote GGZ-instelling. Nu hebben ze ervoor gekozen om die samenwerking voort te zetten in de eigen praktijk.

Praktijk&Co biedt onderzoek, behandeling en begeleiding. Voor kinderen en ouders. Je kunt er terecht met vragen die betrekking hebben op de ontwikkeling van je kind. Misschien vind je dat je kind erg teruggetrokken is, snel overprikkeld raakt of moeite heeft zich te concentreren. Of misschien heb je het idee dat het gedrag van je kind een gevolg is van jullie manier van opvoeden en twijfel je over jullie aanpak. Ook daarover kun je met ons in gesprek.

Binnen Praktijk&Co staat het gezamenlijk werken aan verandering centraal. Daarom is ook een aantal kindertherapeuten uit andere disciplines bij Praktijk&Co aangesloten. Ergokids is als samenwerkingspartner aangesloten bij Praktijk&Co.

Ergokids heeft in Bussum een eigen locatie.

 

 

De Optimist in HuizenDe Optimist in Huizen