Ervaringen

Alle puzzelstukjes vielen op z’n plek…

Vanaf z’n geboorte is onze zoon niet doorsnee geweest. Hij was een huilbaby en was gevoelig voor alles wat om hem heen gebeurde. Het was (en is) een echte denker en had maar weinig interesse in klimmen, klauteren, fietsen en andere activiteiten die een doorsnee 4 jarige normaal graag doet. Na een heel traject kwamen we terecht bij Ergokids en na gedegen analyse van onze kleine vriend kwam de diagnose dat hij problemen had met sensorische prikkelverwerking. Waar een ‘normaal’ lichaam weet prikkels op een juiste manier te verwerken had onze zoon hier heel veel moeite mee en miste hij ook letterlijk balans en sterkte in zijn lijf om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen.
We hebben op advies van Ergokids een sensorische borsteldruktherapie met hem gedaan, waarin we 10 dagen lang elke 2 uur zijn lichaam borstelden en deze prikkels vervolgens dempten met een speciale techniek. Het resultaat was verbluffend. Op dag 3 van het borstelen durfde hij opeens van de grote glijbaan en zwom hij in z’n eentje het zwembad over (wat daarvoor bleef bij krampachtig om onze nek hangen). En op 1 van de laatste dagen van de therapie vroeg hij zelfs of zijn zijwieltjes van z’n fiets mochten en fietste weg alsof hij nooit anders had gedaan. Ook verbaal was hij opeens een stuk sterker (wat wel even wennen was) en al met al zien we een kind wat veel beter in z’n vel zit er beter in balans is. We hebben meer begrip voor zijn beleefwereld en dat geeft rust in huis. Al met al zijn er veel puzzelstukjes op hun plek gevallen en zijn we dolblij met de stappen die hij heeft gemaakt en nog steeds maakt.

een blije moeder

_________________________________________________________________________________

Onze zoon kwam op de juffen altijd erg ‘dromerig’ over, zijn werktempo was erg laag. Zijn scores daarentegen toonden aan dat hij wel degelijk alles begreep. Ook meer uitdagend werk bleek cognitief geen probleem, maar het zelf initiatief nemen om te starten en door te pakken bleven lastig. Via Ergokids heeft hij begeleiding gehad om zelfstandig, grotere opdrachten te kunnen structureren en overzien. Iedere week heeft hij bij Ergokids geoefend om volgens een vast stappenplan (meichenbaum) opdrachten uit te voeren. Dit stappenplan heeft hij vervolgens ook op school ingezet. Daarbij heeft hij fysieke oefeningen aangeleerd om zijn alertheid in de klas te verhogen.

Het is fantastisch om te zien en te horen van de juffen, dat onze zoon nu zelfstandig doorpakt, weet wat hij moet doen als hij vastloopt en misschien nog wel het belangrijkste, ook weet dat het niet erg is als een plan veranderd, dat je om hulp mag vragen tussendoor, of dat je even moet oefenen voordat iets lukt. En als hij toch weer even twijfelt, dan pakt hij zijn ‘nadenkende smiley’ kaart uit zijn etui, dan weet hij weer dat het NOG niet lukt, maar dat er altijd oplossingen zijn.

Anoniem

_________________________________________________________________________________

Onze zoon is bij ErgoKids terechtgekomen voor een stukje prikkelverwerking. Omdat hij heel gevoelig is en zijn emmertje op een gegeven moment echt vol zit, met als gevolg: veel boosheid, huilen, tegendraads reageren, onrust etc., zijn we samen met Lianne opzoek gegaan naar handvaten/manieren om onze zoon te helpen meer grip te krijgen op prikkels en de verwerking ervan. Lianne dacht aan alle kanten mee en keek echt goed naar wat bij onze zoon paste en wat niet, door dingen te laten ervaren, te bespreken, op school mee te kijken etc. Inmiddels ervaren we thuis echt meer rust en hebben we bruikbare handvaten waar we op terug kunnen vallen. Zo fijn voor iedereen! Bedankt Lianne!

A. Alderden

_________________________________________________________________________________

Toen de juf mij vertelde dat Gijs achterliep op zijn fijne motoriek wist ik meteen dat ik bij Ergokids aan het goede adres was. Patricia had mij zo goed geholpen met mijn oudste zoon dat er geen twijfel over mogelijk was dat ik niet weer naar haar toe zou gaan.
Buiten het feit dat ze altijd bereid is om mee te denken en erg oplossingsgericht is vond ik het ook geweldige om te zien hoe ze er elke week een klein feestje van maakte.
Op een positieve, maar duidelijke manier werd Gijs geleerd hoe hij het beste zijn pen of potlood vast moet houden zodat de letters en cijfers duidelijk op papier kwamen te staan. Ook het knippen ging met sprongen vooruit. En wat het belangrijkste was:  zijn zelfvertrouwen groeide, waardoor hij meer geprikkeld werd om het thuis op te pakken. Ook keek ze echt naar het karakter van Gijs en bood dingen aan die hij leuk vond en daardoor echt zijn aandacht had.
Gijs ging er elke week met plezier heen en kwam met een grote glimlach weer terug. Een win/win situatie, want ik genoot natuurlijk heel erg van die grote glimlach en niet te vergeten van zijn knipkunsten.
Lin (moeder van Gijs 6 jaar)
________________________________________________________________________________

Onze zoon Daniel is in een periode van bijna zes maanden enorm vooruit gegaan. Toen we met Ergotherapie begonnen had hij moeite met prikkelverwerking en ook moeite met het aangeven van wat hij voelt in zijn lijf. We waren in het begin wat sceptisch hoe Ergotherapie hem hierbij zou kunnen helpen en ook wisten we niet wat we van de voorgestelde borstelmethode konden verwachten.Dankzij een zeer professionele en fijne behandeling door Marlou is het resultaat na deze zes maanden echter verrassend en zeer positief. Daniel ging altijd met veel plezier naar de afspraken met Marlou en merkte zelf ook dat het hem erg goed hielp. Hij is echt veel rustiger geworden, kan beter met boosheid omgaan en heeft zelfs ook veel meer zelfvertrouwen gekregen. Dit is als ouder natuurlijk erg fijn om mee te maken.

Zelf hebben we ook een aantal goede technieken meegekregen om Daniel en onszelf verder te helpen. Dit onder andere ook om hem te helpen met het plannen en aanpakken van taken. Ook hier is hij al enorm vooruit gegaan.Nu hebben we gezamenlijk besloten dat de therapie kan worden afgerond aangezien de resultaten de verwachtingen en doelen al ruim heeft overtroffen.

_________________________________________________________________________________

Patricia heeft de afgelopen 16 maanden enorm veel voor ons gezin betekend. Toen we erachter kwamen dat onze oudste kind (zoon, toen 5 jaar) autisme had, was er veel onrust en helaas ook ruzie in ons gezin. Patricia heeft ons geholpen de knelpunten te benoemen en heeft daar toen met ons een plan van aanpak voor opgesteld. En dat plan werkte fantastisch! We hebben nu een ontspannen routine in ons gezin, waarbij iedereen zich goed voelt. Patricia heeft ons en onze zoon ook geholpen om te gaan met zijn prikkelgevoeligheid. We hebben een lijst met handelingen die wij (en hij) kunnen inzetten als het bijvoorbeeld te lawaaiig is. Op dit moment begeleidt ze onze zoon in de klas. Patricia heeft op grond van haar observaties een plan opgesteld dat ze met zowel de leerkracht als onze zoon afgestemd heeft en opnieuw zijn de resultaten verbluffend! Klasgenootjes leveren ongevraagd commentaar op het fijne gedrag van mijn zoon in de klas. Naast dit alles heeft Patricia ons ook een “gereedschapskist” aangereikt, waardoor we zelf ook beter in staat zijn de oorzaak van problemen te zien en aan te pakken.

Ellis

_______________________________________________________________________________

Bij onze zoon Max is een licht verstandelijke beperking vastgesteld waardoor hij meer moeite heeft met leren en een hoop dagelijkse dingen niet als vanzelf gaan. Hij heeft veel behoefte aan herhaling, duidelijkheid en structuur.
Marlou gaf ons ontzettend veel inzicht en tips op het gebied van planmatig handelen en ook gericht op sensorische informatieverwerking. Echte eye-openers!
Max had er superveel plezier in om wekelijks naar Marlou te gaan. Niet zo gek want zij paste spelenderwijs veel leuke oefeningen toe met eindeloos veel variatie, elke week een feestje!
Alles eenvoudig dagelijks op een speelse manier toe te passen en wát een effect!
Max heeft hierdoor meer houvast, rust én zelfvertrouwen gekregen.
Ik kan gerust stellen dat Ergokids Huizen een zeer brede kennis in huis heeft en professioneel en liefdevol een kind op weg helpt!
Het enige puntje van teleurstelling is wél dat Max het helemaal niet leuk vindt dat de behandelperiode nu is afgerond…. 😉
en Max zou zeggen: ” dáár heb je helemaal  gelijk in!”

Mirjam.
_______________________________________________________________________

Eind groep 4 bleek Benjamin een redelijk onleesbaar handschrift te hebben, zowel voor zijn juffen als voor hemzelf.Op aanraden zijn wij bij Ergokids terecht gekomen. Onder begeleiding van Marlou, heeft benjamin op een relaxte, speelse manier zijn greep verbeterd, zijn tempo versneld en zijn handschrift weer leesbaar gekregen.De laatste 5 minuten bij Ergokids mogen vrij besteed worden met het klimmen en klauteren in de speeltoestellen, waardoor Benjamin niet alleen maar het gevoel heeft gehad daar aan het “werk te zijn geweest”.

Goed gedaan dames 🙂

______________________________________________________________________

“Ik wil je graag zeggen dat ik heel tevreden ben over je aanpak en begeleiding. Ook je onderzoek aan het begin en de transparantie van je werkwijze en rapportages vind ik zeer professioneel. Leuk dat ik zelf kon ervaren waarom mensen in Huizen zo enthousiast over je waren. ”

C.C.T. moeder / jeugdarts


Onze zoon had een verkeerde pengreep, waardoor zijn handschrift slecht leesbaar was. Toen we voor het eerst bij ergokids kwamen, was mijn zoon erg enthousiast. Hij werd op een positieve en speelse manier benaderd door de therapeute en dat werkte erg goed bij hem. Hij keek zelfs elke keer uit naar de volgende afspraak. Thuis zijn we aan de slag gegaan met de oefeningen en na een half jaar was zijn handschrift enorm vooruit gegaan! Het is nu netjes en leesbaar. Kortom, wij zijn blij dat we onze zoon hebben aangemeld bij ergokids, en mocht het in de toekomst weer nodig zijn, komen we met plezier terug!
_______________________________________________________________________________
Mijn zoon, Wout, uit groep 5 had moeite met zijn handschrift, zo kwamen wij bij Ergokids terecht. De ergotherapeut heeft eerst gekeken naar wat het probleem precies was. Op een speelse manier pakte ze dit aan. Daarna zijn we op zoek gegaan naar goed schrijfmateriaal voor Wout. Al snel bleek dat de aandacht van de ergotherapeut en het juiste schrijfgerei zijn vruchten afwierp. Zijn handschrift ging enorm vooruit en de positieve feedback gaf hem de motivatie om dit vast te houden. Ik heb het contact met de ergotherapeut als zeer prettig ervaren, op een ontspannen manier heeft ze in korte tijd het handschrift van mijn zoon op de rit gekregen.

Marit van den Brink
________________________________________________________________________________
Ik vind de 10 uur die de zorgverzekeraar vergoedt echt minimaal/slecht.Wij hebben onze doelen aangepast op de 10 uur. Het liefst hadden we er nog ± 5 uur bijgehad. Hadden we echt de puntjes op de i kunnen zetten, zoals veters strikken.

_________________________________________________________________________________

Mijn zoon vond het altijd een feestje om naar P. te gaan. De aandacht, het gevoel dat hij steeds minder moeite had met stilzitten, het beter kunnen balanceren, waardoor hij nu bijna niet meer valt, was een rijke ervaring.Thijs is altijd met veel plezier naar de therapie gegaan. Dit heeft natuurlijk positief bijgedragen aan het resultaat. Verder waren de behandelingen goed en is Thijs flink verbeterd in zijn handelen.

_________________________________________________________________________________

Goede kindvriendelijke praktijkruimte. Ruimte voor leerdoelen en plezier! Prettige begeleidng. Zeker aan te bevelen!

_________________________________________________________________________________

Onze zoon heeft snel geleerd hoe hij dingen beter kan aanpakken. Schrijft beter en probeert ook meer zelf! We zijn erg tevreden.

_________________________________________________________________________________

Lieve juf Patricia, namens Kim en Bob heel erg bedankt voor alle goede zorgen! Bob en Kim zijn nu vol van zelfvertrouwen met schrijven,

Lieve Groet

_________________________________________________________________________________

Finn kreeg door tips van Patricia op school al heel snel meer werk gedaan. Daar het beter afkrijgen van zijn schooltaken, voelt Finn zich zelfverzekerder.

_________________________________________________________________________________

Vanwaar een 10?: zeer open en eerlijke communicatie en plezierige omgang en ook nog gewenst resultaat behaald!

_________________________________________________________________________________

Meer dan de moeite waard om vanuit Weesp naar de praktijk in Huizen te gaan.

_________________________________________________________________________________

Professioneel, ruimdenkend en vooral de samenwerking met kind, ouders en school erg plezierig.

_________________________________________________________________________________

Ergotherapie is net zo leuk als BEN10, mijn lievelings tv-programma en mijn moeder

Duco, 6 jaar

_________________________________________________________________________________

Onze zoon Mark is 11 jaar en heeft eigenlijk zijn gehele basisschool periode problemen met zijn handschrift gehad. Het was onleesbaar en het kostte hem enorm veel moeite om op tempo mee te schrijven. Mark is in al die jaren verschillende keren bij een fysiotherapeut geweest en dat vond hij geweldig, aan zijn inzet heeft het nooit gelegen, maar het heeft nooit het gewenste resultaat gehad. Hij kwam een aantal maanden geleden bij de ergotherapeut, en nadat er een goed behandelplan werd afgesproken is Mark van start gegaan, en al heel snel zagen we een verbetering. Wanneer we nu naar zijn handschrift kijken is er een enorm verschil, het is een prachtig, mooi en leesbaar handschrift, waar Mark zelf nog het meest trots op is. Mark heeft ook de borsteltherapie ondergaan, dit omdat hij onzeker, gevoelig en omdat zijn vel niet lekker voelde. Het was een intensieve therapie, maar wel een waar we met plezier op terug kijken, we zijn een super team geworden doordat we zo intensief met elkaar zijn bezig geweest. Mark is minder onzeker, zit lekker in zijn vel en lijkt absoluut minder gevoelig te reageren. Onze ervaring met deze ergotherapiepraktijk is heel positief. Kinderen worden hier met respect benaderd en er wordt ze geleerd om te kijken en te leren van eigen handelen.

Netteke Oosterbroek

_________________________________________________________________________________

Onze zoon kwam bij de ergotherapie als een onzeker en bang jongetje. Hij durfde niet te klimmen, schommelen en te fietsen. Hij heeft nu 6 maanden ergotherapie gehad en hij is veranderd in een kind wat heel veel zelfvertrouwen heeft gekregen. Hij durft nu meer en kan ook meer aan. Het is een vrolijk kind geworden.

Moeder van Mike

_________________________________________________________________________________

Ik durf meer, veel meer! Bij het wandrek ben ik met gym nu aan de hoogste. Eerst durfde ik maar tot de vierde tree. Ik durf nu alleen in het bos te lopen. Ik ben ook boodschappen gaan doen. Toen ik het niet kon vinden, heb ik het gevraagd. Ik ben op de camping helemaal in een boom geklommen. Ik speel veel vaker buiten en klim bij onze speeltuin in de buurt via een touw met een autoband in de boom .

Mike

_________________________________________________________________________________

Onze zoon Pepijn heeft een motorische ontwikkelingsachterstand. Fysiotherapie heeft erg geholpen, maar hij liep op school tegen problemen aan, bijv. met schrijven. De ergotherapeut heeft na gesprek en observatie, hem kunnen begeleiden met oefeningen in de fijne motoriek. Hij kreeg individueel les in onderdelen/technieken die hij moeilijk vond.
Heel belangrijk was ook dat hij handvatten kreeg om zelf zijn handschrift en functioneren te analyseren en waar nodig bij te sturen. Zowel de leesbaarheid als het schrijftempo zijn erg verbeterd. Ook het contact met de ergotherapeut verliep erg goed, zodat Pepijn altijd met plezier naar de afspraken ging.

Moeder van Pepijn

_________________________________________________________________________________

Onze zoon heeft ongeveer een half jaar ergotherapie gehad. Hij had een afkeer van vieze dingen en een afkeer van bepaalde prikkels. Op school had hij vooral wat moeite met schrijven en zich te concentreren. Zijn enthousiasme leidde regelmatig tot onzeker reageren en een ongecontroleerd lachen en giechelen. De ergotherapeut heeft met veel respect zowel voor Jeroen als voor ons heel veel bereikt. Hij heeft meer rust gevonden om dingen te doen en door de juiste spierspanning kan hij veel beter tot zijn prestaties komen. Dit heeft hem een enorme boost gegeven om serieuzer en geconcentreerder te werken. Zelfs zijn faalangst is weg en hij bijt meer van zich af. Hij vraagt regelmatig of hij nog eens naar de ergotherapie mag om lekker even te boksen. Eigenlijk zou hij elke maand wel even een keer langs willen komen om weer een shot “ feel good” te krijgen.

Ouders van Jeroen
Onze ervaringen met de ergotherapeut zijn zeker positief. In korte tijd waren al grote stappen vooruit te zien in de (schrijf-)ontwikkeling van onze zoon. Praktische en doelgerichte adviezen en oefeningen en ook de speelse aanpak hebben hem geholpen meer zelfvertrouwen te krijgen en op school zijn werk beter (met minder inspanning) te kunnen doen.

Bedankt,

Anoniem

_________________________________________________________________________________

Halverwege groep 2 gaf de school ons het advies om onze dochter eens te laten testen bij een ergotherapeut. Ze dachten aan innerlijke onrust. Al eerder was ook ons opgevallen dat onze dochter heel erg angstig kon raken van geluiden. Alsof alle geluiden bij haar veel heftiger binnenkwamen dan gemiddeld. Daarnaast zat ze nooit stil, wiebelde en leek altijd op zoek naar de grenzen van haar evenwicht en balans. Na de tests bleek ze auditief heel overgevoelig en daarnaast heel ongevoelig voor evenwichtsprikkels. Het bleek ineens heel logisch dat ze problemen had met haar concentratie in de klas en soms niet leek te luisteren. In het begin van de behandeling werd vooral heel duidelijk waar de moeilijkheden nu eigenlijk zaten. Maar het duurde ook niet lang voordat er vooruitgang zichtbaar werd. Onze dochter was vooral heel blij dat ze nu wist waarom het voor haar soms zo moeilijk was om stil te zitten en te luisteren naar juf. En juf begreep haar nu ook veel beter. De ergotherapeut heeft mijn dochter veel meer zelfbewustzijn en zelfvertrouwen gegeven. Gedurende het jaar dat ze werd behandeld, leerde ze (en wij met haar) hoe je prikkels kunt dempen en wat je in de klas kunt doen om spanning kwijt te raken. Veel bewondering had ik voor de leuke oefeningen met eindeloze variaties waarin onze dochter zelf mocht sturen. Het bezoek aan Huizen was hierdoor altijd leuk, uitdagend en gezellig. Mijn dochter vond het jammer dat het afgelopen was en kijkt uit naar volgend jaar want….. misschien mag ze dan weer.

Tessa van der Tuin

_________________________________________________________________________________

Met veel succes heeft onze zoon van 7 jaar Ergotherapie gekregen bij Ergotherapie Praktijk Kinderen te Huizen. Mijn zoon kon niet goed meekomen in de klas met lezen en schrijven. Door de goede aandacht voor Benjamin zelf en zijn schrijfhouding is Benjamin echt prima gaan schrijven. Het lezen gaat ook een stuk beter en hij kan zich sociaal goed redden in de klas. Mijn man en ik zijn zeer dankbaar dat Benjamin in zo’n korte tijd, ongeveer een half jaar, zulke sprongen voorruit heeft gemaakt. Voor de toekomst weten we ook hoe we Benjamin kunnen ondersteunen om zo goed mogelijk zijn werk te maken.
Ergotherapie vindt ik echt een aanrader voor kinderen die niet goed kunnen meekomen op school met schrijven, zodat er precies uitgezocht kan worden waar het kind het meest ondersteund moet worden. De ouders krijgen de handvatten om hun kind goed en blijvend te helpen. De liefdevolle manier van het kind duidelijk maken wat er van hem verwacht wordt heeft mij zeer geholpen hoe ik mijn kind tegemoet kan treden.

Joni van de Stolpe

_________________________________________________________________________________

Toen ik een half jaar geleden hoorde dat onze zoon Dave van toen nog 4 jaar, ergotherapie moest volgen, was ik in eerste instantie sceptisch, moest dit nu ook weer? En dat naast de logopedie die hij volgde, was het niet te veel voor hem, al die therapieen,wat deed ik hem aan? Maar niets was minder waar , toen we voor de eerste keer bij de Ergotherapeute kwamen, ze had hem al zo snel door en begreep ons ventje volkomen, ze volgde hem in zijn bedachte spel, waardoor ze al snel zijn vertrouwen voor zich won. Door middel van de borstel techniek die ze voorstelde gaat Dave met sprongen vooruit, hij kan ondertussen los fietsen , en kan prima tussen de lijntjes tekenen, hij concentreert zich veel beter, en het samenspelen met vriendjes gaat nu echt veel meer samen, toen Dave laatst een keer ziek was, en niet naar school kon, moest en zou hij toch naar ergotherapie, het was voor hem een straf dat ik hem thuis zou hebben gehouden, Bedankt voor al je lieve en goede zorgen voor Dave, en we gaan volgend jaar op de zelfde voet nog verder met elkaar, je bent een geweldig mens!!

Liefs Mama van Dave de Keijzer

_________________________________________________________________________________

Onze dochter is gedurende ongeveer 15 sessies bij de ergotherapeut aan de slag gegeaan met haar concentratieprobleem en haar probleem om meerdere opdrachten tegelijk uit te voeren. In een uiterst prettige en vertrouwde sfeer werkte zij hieraan middels oefeningen met, in, op tegen en onder en door allerlei prikkelden materialen. De spelvorm waarin het gegoten was maakte het aantrekkelijk maar zorgde er ook voor dat onze dochter langer betrokken en geconcentreerd aan haar aandachtspunten kon werken. Tevens werd er een mooi evenwicht bereikt tussen gesprekjes en theorie die uitstekend op haar niveau inzicht gaven en de concretisering van die theorie middels de genoemde ‘spelactiviteiten. Dat deze theorie in het algemeen en toegespitst op onze dochter ook door de therapeute op school werd uitgelegd heeft een duidelijke meerwaarde voor onze dochter gehad.

Tenslotte waren wij erg tevreden over de opbouw binnen de serie therapiesessies warbij de verantwoordelijkheid steeds meer bij het kind kwam te liggen en steeds meer inzicht in het veralgemeniseren van de vaardigheden werd gegeven. Anoniem

Nadat we een onderzoek in het ziekenhuis voor onze zoon hebben laten doen en de uitkomst gelezen hadden, is dankzij de ergotherapeute elk probleem een voor een aangepakt. Het heeft ons kind meer bewegingsvrijheid en zelfvertrouwen gegeven. Hij kan nu eindelijk na 10 jaar goed inslapen, is minder angstig bij bepaalde bewegingen, minder gevoelig voor prikkelingen (borsteltherapie).
Ook wordt ergotherapie met veel respect voor het kind gegeven, hij leert zelf ook beter plannen. Kortom het heeft het leven van ons kind compleet gemaakt.

Wouter en Elsche Beuerle

_________________________________________________________________________________

Mijn ervaring met jullie praktijk en de ergotherapeute in het bijzonder is zeer positief.
De behoefte van ons kind, m.n. oefenen en verbeteren van zijn fijne motoriek, om zodoende vloeiender en leesbaar te schrijven, is in korte tijd van beroerd naar acceptabel gegaan.
Wat ik bijzonder heb gewaardeerd is de extra inzet die de ergotherapeute heeft geleverd, daar er ook sprake is van een gedragsstoornis PDD-nos. De samenspraak die plaatsvond om zijn begeleiding bij de therapie te optimaliseren vonden wij erg prettig. En altijd een hele goede sfeer!

Anoniem

_________________________________________________________________________________

Wij zijn bijna 1,5 jaar onder behandeling geweest bij de ergotherapeute. Mijn zoon van 8 jaar heeft leren schrijven (alle letters geautomatiseerd). Dit was heel waardevol. De positieve benadering had een supergoede uitwerking en was ook heel leerzaam voor de ouders, alsmede voor het kind.
We zijn erg blij dat we deze stap naar deze therapie hebben gezet. Er is veel bereikt.
Bedankt voor alles.

Miranda de Wolf

_________________________________________________________________________________

Wij zijn enorm tevreden en onder de indruk van de kennis en ervaring van de ergotherapeute. De praktische aanpak spreekt ons aan: werken aan de dingen waar onze zoon in de praktijk hinder van ondervindt of kan gaan ondervinden. Zij betrekt ons er goed bij, laat duidelijk zien wat ze aan het doen zijn, met welk doel en welk resultaat. Onze zoon vindt het altijd erg leuk, om naar haar toe te gaan en zet zich ook enthousiast in. Ook heeft hij spelenderwijs kunnen aangeven waar hij zelf aan wil werken. Het doet hem erg goed. Tijdens tussentijdse gesprekken met ons kan zij heel goed de vinger erop leggen wat nodig is. Ook staat ze open voor onze aanvullende/extra wensen of opmerkingen en is zeer informatief. Dat onze zoon nu wel kan schommelen, touwtje springen en beter met de bal kan omgaan, is voor hem erg fijn.

Anoniem

_________________________________________________________________________________

Casper kon niet goed meekomen in groep 1. Van jongs af aan heeft hij veel last van zijn oren waardoor hij regelmatig slecht hoort. Een maal in groep 1 werd Casper steeds stiller en onzekerder. School adviseerde om met hem naar logopedie te gaan, omdat hij vaak niet goed reageerde op opdrachten en onduidelijk sprak. En naar fysiotherapie omdat hij nog wel erg onzeker was  bij gym en naar een kinderpsycholoog want hij had niet voldoende aansluiting met zijn groepsgenootjes. Oef, terwijl na schooltijd het juist een erg druk ventje is, soms iets te wild en te ongecontroleerd maar wel veel vriendjes. Thuis was dus een totaal ander verhaal dan op school.
Casper dan toch maar aangemeld bij de logopedie. Op de testen daar scoorde hij binnen de norm. De logopediste adviseerde om een onderzoek te doen naar zijn sensorische integratie bij de ergotherapie. Daar kon ik me meer in vinden dus een afspraak gemaakt.
Casper ging met veel plezier elke week naar de ergotherapie. Met allemaal leuke, speelse materialen leerde hij om beter naar ze lijfje te luisteren en om zijn motorische handelingen beter te structureren(eerst 1,dan 2 en dan 3 en niet door elkaar,want dan wordt het een rommeltje). De oefeningen leken zo simpel, maar waren voor hem een hele opgave. Al vrij snel wierpen de oefeningen thuis ook hun vruchten af. Zelfstandig aankleden lukte nu wel en hij was er trots op. De tandpasta niet meer op de grond maar op de tandenborstel. Veel minder botsingen met andere voorwerpen of mensen enz, enz. Je zag zijn zelfvertrouwen groeien en op school ging het ook opeens een heel stuk beter.
Uiteindelijk is hij maar een keer of 10 bij de ergotherapie geweest, maar naast dat Casper op een speelse manier geleerd heeft zijn lijfje beter aan te voelen, is hij ook een stuk vrolijker geworden en heeft hij veel meer zelfvertrouwen. Zo zie je maar weer dat een paar lessen in de goede richting al veel goeds kunnen doen!

D. Langendorff

_________________________________________________________________________________

Mijn zoon is net 6 jaar geworden en heeft nu 7 maanden extra begeleiding en behandeling bij de Ergotherapeute. Middels allerlei testen heeft zij allereerst het hoofdprobleem bepaald en daar een behandelplan aan gekoppeld.
De taakgerichte werkwijze ervaar ik als zeer aangenaam. Ook het warme en vertrouwde contact dat zij met mijn zoon heeft, helpt enorm in de stimulans om gerichte oefeningen met hem uit te voeren. Hij heeft er altijd veel plezier in, wat hem coöperatief maakt en uiteindelijk duidelijk voortgang en resultaat tot effect heeft. Ook de samenwerking en communicatie met de ouders en de school werkt erg goed!!
Ik ben iedereen die mijn kind de extra ondersteuning biedt en hem vooruit helpt enorm dankbaar.

Frederiek Roest

_________________________________________________________________________________

Het handschrift van mijn zoon was na 3,5 jaar schrijfonderwijs op school, nog steeds miserabel.
Na 2x ergotherapie zagen wij al vooruitgang (en hij zelf ook) en hij gaat nog steeds vooruit.

Een moeder