Summerschool

Voor wie?

Voor alle kinderen die van groep 2 naar groep 3 gaan en we net dat steuntje in de rug nodig hebben om de start van groep 3 zo soepel te laten verlopen!

Voor sommige kinderen is het een spannende overgang en ook hebben wij van verschillende ouders gehoord dat ze zich afvragen in hoeverre hun kind startklaar is voor groep 3. Daarom hebben wij het Ready, Set, Groep 3! programma opgezet.

Hoe gaat het in zijn werk?

U kunt uw kind inschrijven voor 2 ochtenden van 09.00 uur tot 12.00 uur in de zesde week van de zomervakantie. Het Mocht uw kind vaker willen komen dan kan dat natuurlijk ook! Het programma duurt 3 uur per ochtend en wordt gegeven in groepjes van 5 kinderen op onze praktijk locatie in Huizen. Op het inschrijfformulier schrijft u uw vragen en eventuele zorgen, zodat het voor ons helder is waar uw kind een steuntje in de rug kan gebruiken. Uw kind krijgt tijdens het programma een pakketje mee naar huis met meer informatie over de geleerde vaardigheid en met tips hoe er thuis geoefend kan worden. Tevens worden er gerichte, kind specifieke, adviezen gegeven.

Voor de volgende basisvaardigheden kunt u uw kind inschrijven:

Voorbereidend schrijven: schrijven is een groot onderwerp in groep 3. Er zal aandacht zijn voor hoe
je het potlood vasthoudt en de motorische vingerbewegingen om de letters straks netjes tussen de
lijnen te kunnen maken.

Zithouding/luisterhouding: er moet (veel) meer aan tafel gewerkt worden en de juf/meester zal veel
uitleggen. Hoe zorg je nou dat je alle uitleg goed volgt? En hoe moet je zitten als je gaat schrijven
of werken?

Planmatig handelen: iets wat de hele dag voorbij komt en nog belangrijker is in groep 3. Wat moet je
doen? Hoe ga je dat doen en wat heb je nodig? Aan het werk! En even checken of alles af en goed
gemaakt is om onnodige foutjes te voorkomen.

Veters strikken: een stukje zelfstandigheid is van belang in groep 3. Daar valt veters strikken ook onder. Het is handig voor het kind én de leerkracht als hij/zij zelf zijn/haar veters kan strikken en bovendien is het heel stoer om dat zelf te kunnen! Denk maar eens aan de gymles en het buitenspelen.

Mocht u geïnteresseerd zijn in meerdere van deze vaardigheden, dan vragen we u prioritering aan te geven. Niet ieder kind leert op dezelfde manier en met dezelfde snelheid. Om het resultaat te waarborgen analyseren we per kind, ter plekke, hoe veel vaardigheden haalbaar zijn om op te pakken.

Door wie?

De ergotherapeuten van Ergokids met ervaring en scholing op het gebied van fijne motoriek, schrijven en de CO-OP benaderingswijze (Cognitive Orientation to Daily Occupational Performance).

Financiering:

De kosten bedragen voor 2 ochtenden €90,-  te financieren door ouders (vooraf betalen middels factuur).